sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Poikasista ja varauksista

 Julkaisin tämän tekstin Facebookissa ja laitan sen nyt tännekin. Ottakaa siis lukiessanne huomioon, että viittaan "tämä sivu" tms. kohdilla kasvatukseni Facebook-sivuun.


Nyt vuoden vaihtumisen jälkeen on tullut taas paljon poikaskyselyitä. Vastaan aina kaikille, että seuratkaa tätä sivua ja palataan sitten asiaan kun poikaset syntyvät. Moni on ihan ymmärrettävästi tässä vaiheessa huolissaan, että riittääkö meille sitten ollenkaan sitä poikasta, mutta...

En siis ota vastaan varauksia syntymättömiin poikueisiin, koska minusta se vain on parempi niin. Tiedän kyllä, että monella kasvattajalla on pitkät varauslistat esillä jo ennen poikasten syntymää, mutta se tyyli ei vain sovi minulle. Taustalla lienee ajatusmalli "pessimisti ei pety", koska minusta on hirveän ikävää ottaa varauksia vastaan jo ennakkoon, jos mitään ei synnykään. Tai syntyy vain yksi tai kaksi poikasta, jotka sitten jäävät kotiin.

Kaikki poikaskyselyt ovat kyllä tallessa sähköpostissa omassa kansiossaan, mutta kun niitä on paljon, niin myöskään henkilökohtainen ilmoittaminen kaikille kyselleille poikasten synnyttyä ei tule kysymykseen. Osa myös varmasti on jo siinä vaiheessa hankkinutkin eläimensä muualta, mistä sen on saanut heti. Siihen kun menee viikkoja ja viikkoja, että oman poikasensa saa, jos emo on vasta astutettu tai astustusta ehkä jopa vasta suunnitellaan.

Ja jos kyselijä jaksaa seurata tätä sivua poikasuutisten toivossa ja ottaa sitten uudelleen yhteyttä, antaa se paljon paremman kuvan kuin se, että jäädään vain odottelemaan, että kyllä se kasvattaja sitten ilmoittaa, kun jotain syntyy. Kyselijän oma aktiivisuus kertoo, että eläin on todellakin haluttu ja mielelläni sellaiseen kotiin poikasen sitten myynkin.

Syrkkien kohdalla odotan mieluusti jopa siihen asti, että tiedän värit ja sukupuolet, ennenkuin alan niitä mainostella isommin, ja joskus kuitenkin jopa turkin pituus vaikuttaa varauksiin, joten silloin mennään jo sinne lähemmäs neljää viikkoa, jos poikueessa on mahdollisuus sekä pitkiksiin että lyhkiksiin.

Campbellien kohdalla on myös mukava tietää sukupuolijakaumaa, koska nehän myydään kuitenkin vähintään pareittain lemmikkikoteihin, varauksia on todella hankala ottaa tätä ennen.

Kinkkien kohdalla sinänsä onkin helpompaa, jos kyselijällä ei ole väri- tai sukupuolitoivetta, koska kinkit ovat erakoita ja värivaihtoehtoja on tasan kaksi, tietyissä yhdistelmissä vain yksi. Silloin voi alkaa jo varailla, kun tietää poikasten määrän, tietenkin sillä varauksella, että kasvattaja valitsee itse päältä ensin mitä jättää kotiin.

Tässäpä hieman selitystä tähän, miksi pyydän kyselijöitä näin toimimaan. Toivottavasti tämä selkiyttää asiaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti