sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Arosopulit

En muista olenko koskaan varsinaisesti esitellyt arosopuleitani (lagurus lagurus, steppe lemming) täällä. Maininnut olen varmasti, mutta kuvia ei ole varmaan koskaan ollut.

Sopulit tulivat meille muistaakseni vuodenvaihteen tienoilla Veeralta. Suht tuore hankinta siis. Ne ovat ihan hauskoja ja viihdyttäviä pötkyläeläimiä, joita on kiva seurailla. Ovat siis terraarioineen olohuoneemme nurkassa. Ovat mukavan hajuttomia, mutta pitävät kyllä jonkin verran ääntä. :D Mutta muuten kyllä kaikin puolin helppohoitoisia ja hauskoja katselueläimiä, jopa huomaamattomia, jos sitä ajoittaista piipitystä ei lasketa.Siinä muutama kökköinen kännykkäkuva. Videotakin löytyisi, kun saisi sen vain ensin ladattua jonnekin.

Kuivamuonaksi olen näille tarjoillut Versele-Lagan deguille tarkoitettua ruokaa, koska se on ainoa, jonka olen löytänyt varmasti hedelmättömänä ja melassittomana. Nykyään toki Lavender's-mix olisi toinen vaihtoehto, mutta sitä ei ollut silloin vielä saatavilla kun piti näille jotain ruokaa keksiä. Jatkossa todennäköisesti sitten sitä. ;)

Jos sopulit kiinnostavat enemmän, niin kannattaa vilkaista esim. tämä. Sopuli-tagilla löytyy sieltä varmasti enemmänkin juttua näistä veikeistä pötkylöistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti