tiistai 29. heinäkuuta 2014

Loitsut-poikue

Nyt on sitten keltainen "Loitsut-poikue" maailmalla lukuunottamatta kotiin jääneitä Alohomoraa ja Riddikulusta.

Yksi poikanen päätyi Vivaldine's-hamsulaan Turkuun Päiville ja muut menivät Skanssin Faunattareen. Ottajia näille poikasille olisi kyllä ollut enemmän kuin poikasia oli, mutta omien hermojen kannalta tein tämän ratkaisun.

Kaksi alkuun hyvinkin innokasta ja potentiaalista kyselijää teki katoamistempun poikasten luovutusiän kynnyksellä (terkkuja, jos luette tätä), joku pyysi pitämään poikasta vielä ainakin kuukauden ennen hakua ja mitä näitä muita nyt oli... Suurin osa kuitenkin kaatui näihin hakemisen vaikeuksiin, vaikka sitä ei suoraan sanottu, niin osaan kuitenkin sen verran lukea rivien välistä. Huvittavaa sinänsä, kun edellisestä poikueesta tosiaan meni poikasia niin Rovaniemelle, Ruovedelle kuin Nokiallekin. Kaikista aika pitkä matka tänne Pyhärantaan...

Ja toki näitä "moi haluan varata poikasen koska voit tuoda sen minulla on kokemusta" -viestejä tuli jälleen kerran. Yleensä en viitsi edes vastata niihin. Miksi viitsisin, jos kyselijä itse ei vaivaudu edes esittelemään itseään? Ja esittelyllä tarkoitan ihan perusasioita, nimeä, ikää (eikä tarvitse välttämättä antaa edes lukuja, kun edes tietäisi onko kyseessä aikuinen vai lapsi) ja paikkakuntaa. Paikkakunta on siksi tärkeä, että tiedän, kannattaako alkaa "hieromaan kauppoja" oikeasti alkuunkaan, jos kyselijä on vaikka Lappeenrannasta tai Hyrynsalmelta. Monilla kun ei ole mitään käsitystä, missä Pyhäranta on ja että hamsteri ihan todella pitäisi sieltä lähteä hakemaan, jos ei mitään näyttelyitä tms. satu kohdalle, joihin luovutus voidaan sopia.

Poikasia meni tosiaan nyt sinne eläinkauppaan neljä ja varmasti olisin saanut jokaisen niistä ihan itsekin myytyä. Mutta kun on tehnyt 60-tuntisen työviikon, joka sisälsi mm. 12,5-tuntisia päiviä, niin valitsin nyt helpomman ratkaisun itseni kannalta. Ei tarvitse soutaa ja huopaa, vääntää ja kääntää, sovitella aikatauluja ja venyä, venyä ja venyä, vaan voi viedä eläimet eläinkauppaan päivänä ja hetkenä, jolloin itselle sopii. Se on harmi, etten saa tietää mihin poikaset päätyvät, mutta jonkin verran kuitenkin niitä yhteydenottoja aina tulee, joissa kerrotaan, että lähettäjä on minun kasvattini ostanut eläinkaupasta, se on mukavaa. Niitä saisi tulla enemmänkin. :)

Jos joku nyt haluaa kyyhkynharmaan kilppari naaraan tai kyyhkis-hunaja uroksen, niin kipin kapin sitten vain Skanssin Faunattareen. ;)


1 kommentti:

  1. Tänään tuli vastapainoksi oikein ihana kysely (en tiedä luitko siitä blogista, kun otin varausmaksun käyttöön, mutta enivei). Kertoi heti mailissaan kaiken ja milloin pääsisi hakemaankin :D Tämä erittäin kivaa vaihtelua ^_^

    VastaaPoista