lauantai 12. heinäkuuta 2014

Petsgo.fi

Sain yhteydenoton Petsgo.fi -nimiseltä uudelta eläintarvikkeita myyvältä nettikaupalta. Sain siis 20€ edestä tilata heiltä tavaraa blogiin kirjoitettua arvostelua vastaan. Ja minähän tilasin...

Heti täytyy sanoa, että valikoima oli mielestäni aika suppea. Ainakin jyrsijäpuolella, jota nyt luonnollisesti eniten tutkin. Esim. koira- ja akvaario-osastoihin en kiinnittänyt lähes lainkaan huomiota, koska eipä ole juuri tarvetta kyseisten kategorioiden tuotteille. Iloinen yllätys oli jyrsijäpuolen valikoimista löytyvä Oxbow, jota tosin sai tietenkin vain pienissä pakkauksissa, isoin taisi olla se 4,5kg pussukka. Tosin sen kokoinen varmaan riittääkin parille lemmikkimarsulle vaikka kuinka ja kauan, mutta ei meillä...

Syötän jonkin verran hamstereille myös kissojen ruokia, sekä märkä- että kuiva-, joten tutkin tietysti senkin puolen. Hyviä merkkejä näytti löytyvän, itselle tuttuja olivat ainakin Applaws ja Almo Nature, joihin olen ollut tyytyväinen.

Matelijapuolelta bongasin kilpikonnille tarkoitettua kuivaruokaa, PATia eli Pre Alpin Testudoa. Sitä meillä konnat syövät talvisin.

Ajattelin hetken tuotevalikoimaa selailtuani, että tilaanpas koko rahalla herkkutankoja hamstereille, koska 20€ on kuitenkin niin pieni summa, että ei sillä mitään "kunnollistakaan" kuitenkaan saa. Ja mitään pikkupusseja ruokaa minun on ihan turha edes ostaa. No, ei se ihan niin mennyt sitten kuitenkaan... Siementankojen osastolla kahdestakymmenestä erilaisesta tuotteesta kahdeksan kohdalla luki "loppu varastosta". Ja toki juuri niiden, joita olisin itse sinne ostoskoriin klikkaillut. Jätin sitten herkkutangot hamstereille tilaamatta...

Päädyin tilaamaan sitten muuta murkinaa hamstereille. Tilasin 1kg pussin papukaijan ruokaa, jota lisään hamstereiden sekoitukseen. Tämäkin tosin yli kolminkertaisella hinnalla verrattuna siihen mihin olen tottunut... Huikea kilohinta kyllä sapuskalla, 11.55€ yksi kilon pussi (normaalisti maksan siis 3.50€/kg...)! Samoin tilasin kaksi 400g pussia Royal Canin kissanruokaa, joka oli tarjouksessa 3€/pussi sekä extrana vielä 15g pakastekuivattua vadelmaa "loppurahalla". Nämä maksoivat yhteensä 19.50€ ja 20€ oli tosiaan käytettävissä.

Hirveän vaikea oli kyllä päättää mitä tilaa, koska mitään "must have" -juttua en löytänyt. Ehkä tilanne on toinen ihan perustavisparinlemmikinomistajalle kuin tälläiselle heavy userille ja hc-harrastajalle. :D Marsuille minun on turha tilata mitään 10kg säkkiä pienempää (toivoo nimimerkki tilasin juuri 20kg Rodoa eikä se riitä kovin kauaa) ja marsuille en muutenkaan mitään herkkutankoja tai muita "turhuuksia" syötä. Sama juttu kanien kanssa. Hamstereille tulee hankittua ehkä vähän pienempiä eriä, koska sekoitan niiden ruuat itse, mutta en löytänyt niillekään mitään tuikitarpeellista, edes virikkeiden puolelta. Kaikki tilaamani tuotteet kuitenkin päätyvät juuri hamstereiden seokseen.

Plussat
+ Oxbow
+ Applaws ja Almo Nature kissapuolella
+ PAT (pre alpin testudo) -kilpikonnan ruuat

Miinukset
- suppea valikoima (esim. vain yhdenlaisia juoksupyöriä ja nekin kalliita eikä muutenkaan valikoimaa juuri ollut)
- pienet pakkauskoot (esim. Oxbow 2,25kg ja 4,5kg)
- moni tuote loppu varastosta
- melko hinnakasta (esim. yksi Classic 600ml juomapullo 6,10€ kun itse maksoin hetki sitten kahdestatoista Classicin 600ml pullosta 33€...)
- tuotteiden lajittelu hinnan mukaan ei toiminut

Olin saanut yhteydenoton viikonloppuna ja siihen vastasin tiistaina (reissun päällä kun ei aiemmin pystynyt) ja tiistai-iltana pääsin myös tilauksen tekemään. Keskiviikkona tuli ilmoitus, että paketti on lähetty ja se saapui torstaina tuohon meidän Saleen. En sitä torstaina kuitenkaan ehtinyt hakemaan, koska olin menossa iltavuoroon töihin.
Toimitusnopeus siis ihan kiitettävä.

Pakettia pääsin availemaan perjantaina työpäivän jälkeen ja kaikki oli niinkuin pitikin. Hieman vaan huvitti kaupanpäällisiksi laitetut kaksi kissanlelua... :'D En jaksa kuvaillakaan nyt mitään, koska eipä noissa paketeissa mitään kuvattavaa taida edes olla.

Mutta ihmetystä minussa herätti se, että muutaman lemmikkimarsun omistajalle oli annettu 50€ lahjakortti ja minulle, jolla marsuja on se nelisenkymmentä ja hamstereita parisenkymmentä, annettiin vain 20€ lahjakortti. Aika omituista. Tämän siis luin toisesta blogista, jonka kirjoittajaa oli lähestytty samoin kuin minua. 20€ on niin pieni summa, että sillä ei tosiaan oikeasti saa juuri mitään, ainakaan noilla hinnoilla ja kun suurin osa edullisemmista tuotteista (esim. ne herkkutikut) puuttuu varastosta, niin... 50€:lla itsekin olisin saanut tästä varmasti paremman kokemuksen, kun ei olisi tarvinnut niin laskea senttejä, että mitä pystyin tilaamaan, että pysyttiin lahjakortin puitteissa.

Loppukaneettina sanoisin, että lemmikinomistajalle varmaan ihan ok kauppa, mutta näin kasvattajan näkökulmasta turhan hinnakas ja suppea valikoima.

6 kommenttia:

 1. Oisko toisen blogin pitäjällä ollut enempi lukijoita tms? Taivat ennemmin kävijä/lukijamäärien mukaan noitten yhteistyötuotteiden hinnan määrittää yleensä kuin lemmikkimäärien :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minähän sain tämän yhteydenoton marsublogini tiimoilta, jolla on siis noin 100 lukijaa, mutta kunhan nyt julkaisin tämän täälläkin. :)

   (Ja ei, sillä toisella blogilla ei ole enempää lukijoita ja lisäksi se on viettänyt hiljaiseloa viimeiset puoli vuotta, joten aina vaan jännemmäksi menee. ;) Mutta tämähän ei nyt edes ollut postauksen pointti.)

   Poista
  2. Aivan aivan:) Ja ei toki, kunhan pohdiskelin jos olisi jokin järkevä selitys moiselle ollut!

   Poista
 2. RC on kyllä ylihinnoiteltua markettikakan laatuista kuraa, korkeintaan eläinsuojeluyhdistyksille lahjoittaisin niiden tuotteita jos en raaskisi roskiinkaan heittää.

  Oxbow:ta ei vissiin saa oikein mistään isommissa pakkauskooissa, toisaalta on vähän turhan kallista vaikka saisikin :/

  Tein juuri tilauksen tuonne myös ennen kuin ehdin lukea tätä, mutta huomasin myös valikoiman olevan melko pieni, vaikka sainkin tilattua mitä tarvitsinkin, eli kamaa käärmeelle. Zooplussassa ja Candycanella kun ei valitettavasti myydä mitään käärmeille :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, en RC:a kehunutkaan. :/

   Oxbow'ta saa (tai sai ennen) 22,5kg säkeissä kyllä. Cavy Performancea siis ainakin.

   Poista
  2. Oxbowta saa 11 kilon pussissa www.kipuna.suomalainenverkkokauppa.fi

   Poista