maanantai 19. marraskuuta 2012

Asuntokauppaa

Kovasti olen pohtinut syrkkien asuttamista.

Kyllä, minulla on vasta yksi syrkki, mutta tarkoitus olisi, että niitä olisi jossain kohtaa enemmänkin. Kunhan vain sopivia eläimiä alkaa löytymään.

Sehän on selvää, että robot perivät hiirien asumukset; minidunat ja modatut varastolaatikot. Syrkit ovat hieman eri asia isompine tilavaatimuksineen.

Kaksi tällaista häkkiä tilasin Zooplussalta; http://www.zooplus.fi/shop/jyrsijat/hakit_aitaukset/hamsterin/hamsteri/195813. Kyseessä siis Ferplastin Kios-häkki, mitat: P 70 x L 47 x K 28 cm, pinnaväli 7 mm. Hinta tilaushetkellä oli 44,90€ koska kyseessä oli valikoimista poistuva tuote. Poistuva tuote tosin tarkoitti varmaankin vain sinistä versiota, joten harmaita on varmasti edelleen kaupan normaaliin (69,90€) hintaan. 

Tuo himpun vajaa 45€ on siinä ja siinä rajalla, että sen viitsii yhdestä asumuksesta maksaa, sen verran pihi kuitenkin olen. Zooplussalla olisi vaikka mitä muitakin ihania häkkejä, mutta ne hinnat... Vaikka tiedän kyllä, että Suomessa sisäänostohinnat eläintarvikeliikkeisiin ovat korkeammat, mitä asiakashinnat Zooplussalla. 

Esimerkiksi Alaska-häkki (http://www.zooplus.fi/shop/jyrsijat/hakit_aitaukset/hamsterin/hamsteri/285787) olisi mitä mainioin. Mitat P 85 x L 48,5 x K 44 cm, pinnaväli 9mm. Normihinta 89,90€, tarjous 69,90€. Esimerkiksi Venäjän Zooplussassa sama häkki maksaa 49€ ja Alankomaiden Zooplussassa 39€, mutta yllätys, yllätys, Alankomaiden versiosta ei voi tilata Suomeen ja Venäjältä tilatessa paketti joutuu tulliin ja joudut siitä maksamaan alv:t koska paketti tulee EU:n ulkopuolelta ja siinä se hyöty sitten menikin.

Marchioron Igor-häkki (http://www.zooplus.fi/shop/jyrsijat/hakit_aitaukset/hamsterin/hamsteri/233756) vaikuttaa myös ihan sopivalta. Mitat P 82 x L 51 x K 36 cm, pinnaväli 1cm. Hinta onkin jo melko hurja. Normaalisti 119,90€, tarjouksessa 99,90€. Ei kiitos minun lompakolleni, vaikka pohjalaatikkokin olisi pinkki (okei, fuksia). Venäjän Zooplussassa tämäkin oli muistaakseni ihan inhimillisen hintainen.

Ferplastilla olisi muutenkin vaan vaikka mitä kivaa. Esim. Criceti Deluxe, Criceti 15, Maxi Duna Multy jne., mutta eipä näillä Suomen hinnoilla huvita (tai pysty) ostaa yhtään mitään.

Sitten on tietysti Ikean Samlat. Ehkä minun täytyy niitä hankkia.

 

1 kommentti:

  1. Korjaan itseäni sen verran, että eihän se paketti tietenkään Venäjältä tule, jos sen "Venäjän" Zooplussasta tilaa... Se tulee tietysti Saksasta kuten kaikki muutkin Zooplussan lähetykset. DAA!
    Tajusin tämän vasta eilen illalla kun aiheesta kirjoitin SHY:n foorumille.

    VastaaPoista