keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Osta, osta, osta!

Pohdiskelin tuossa tätä poikasten myymistä. Tai ylipäätään eläinten myymistä, olivat ne poikasia tai vanhempia yksilöitä.

Välillä tulee sellainen olo, että kasvattajan pitäisi saada vakuutettua ostajaehdokas siitä, miksi ostajaehdokkaan pitäisi hankkia se eläimensä juuri tältä kasvattajalta.

Itse ajattelen asian enemmin niin päin, että sen ostajaehdokkaan pitäisi saada vakuutettua kasvattaja siitä, että miksi kasvattajan pitäisi myydä se poikanen juuri tälle kyselijälle.

Jos mennään tuon ensimmäisen vaihtoehdon mukaan, niin kyllä silloin mielestäni mennään metsään. Kyseessä on kuitenkin elävä eläin eikä mitään tuote tai palvelu, joita varmaan voikin markkinoida hieman eri tavalla. Mielestäni ei palvele tarkoitusta, jos kasvattajan pitää vakuuttaa ostajalle olevansa paras ja kivoin tyyppi kaikista kasvattajista ja että ne omat kasvatit ovat niitä kaikista näteimpiä ja kilteimpiä. Ei, kyllä sen ostajan pitää saada kasvattaja vakuuttumaan siitä, että hänellä on tarjota se maailman paras koti juuri tämän kasvattajan kasvatille. (Enkä tarkoita tässä sitä, että hamsteri pitäisi ostaa keneltä tahansa, mutta se ymmärtää pointin, joka ymmärtää.)

Tämä tuli ihan vaan siitä mieleen, kun vastasin tänään yhteen ostoilmoitukseen, kun tiesin ilmoittajan asuvan parinkymmenen kilometrin päässä meiltä. Eli ihan lähellä. Ilmoitus keräsi monia muitakin vastauksia lähialueella (tai ainakin ilmoituksen määrittelemältä alueelta) asuvilta kasvattajilta ja paljon kauempanakin asuvilta. Tulipa siellä vakuuttelua siitäkin, että omat poikaset ovat parempia kuin muiden, mikä hieman hämmensi ainakin minua, oli se miten vitsiä sitten tahansa.

Kovin usein en itse ostoilmoituksiin edes vastaa, varsinkin jos itselläni on voimassa oleva ilmoitus samaan aikaan samassa paikassa. Korkeintaan vinkkaan katsomaan sen oman ilmoitukseni. Jos ostajaehdokas ei sen verran jaksa nähdä vaivaa, että kävisi läpi muut ilmoitukset, joista vieläpä löytyisi "hyvä mätsi", vaan tekee omansa, niin ehkä silloin tosiaan mennään siihen, että kasvattajien pitää alkaa kilpailla ja todistella paremmuuttaan, eikä niin, että ostajan pitää todistaa olevansa se paras mahdollinen ostaja.
Joskus myös on tullut vastattua, kun kaikki ilmoituksessa mainitut ehdot (esim. väri, turkki, sukupuoli, paikkakunta jne.) täsmäävät. Moni sen sijaan tuntuu vastaavan, vaikka ilmoituksessa mainitut väri-, turkki-, sukupuoli- ja paikkakuntatoiveet olisivat jopa vastakkaisia kuin mitä on tarjolla. Eikä siinäkään mitään, mutta en vaan koe omakseni moista "pakkomyymistä", vaan enemmin odottelen, että minulta tullaan kysymään, että olisiko myydä mitään.

En tiedä, ehkä saattaa kuulostaa ylimieliseltä, että minut pitäisi vakuuttaa siitä, että ostaja on paras mahdollinen ostaja eikä minun asiani ole vakuuttaa ostajaa, että minä olen paras mahdollinen kasvattaja, "osta, osta, osta, suomen parhaat hamsterit, osta, osta, osta". Ehkä sitten olen ylimielinen pissapää. Kunnianarvoisa kasvattaja ja mitä näitä nyt on ollut. :D Tämä kunnianarvoisa kasvattaja kun vaatii yhteydenototkin sähköpostilla eikä Facebookin chatti kelpaa.

Toki ostajaehdokas voi "kilpailuttaa" kasvattajiakin, mutta eipä sekään ole kasvattajan kannalta mukavaa vastailla perusteellisesti moniin kysymyksiin, jos ostaja ei ole oikeasti mitään edes ostamassa vaan huvin ja urheilun vuoksi "kilpailuttamassa" kasvattajia. (Tuli mieleen tämä linkki, mutta eipä se näköjään toimi enää.)

No, täytyy vaan toivoa, että nuo seitsemän toistaiseksi varaamatonta poikasta löytävät vielä ne omat ihanat kotinsa, ilman että niitä täytyy pakkomyydä kenellekään. ;) Onneksi ovat vasta 2.5 -viikkoisia.

1 kommentti: