tiistai 24. helmikuuta 2015

Tori.fi ilmoituskanavana

Nyt kyllä avaudun.

Olen kuullut paljon kaikkea käsittämätöntä Tori.fi:n ilmoitusten hylkäämisperusteista, mutta eilen vasta osui omalle kohdalle ensimmäinen hylky.

Minulla on siellä voimassa oleva ilmoitus näistä 21.1.2015 ja 22.1.2015 syntyneistä poikueista. Pidän sen siellä niin kauan, että kaikki poikaset todellakin ovat omissa kodeissaan.

Eilen yritin lisätä sinne ilmoitusta 28.10.2014 syntyneestä yksittäisestä naaraasta ja sain vastauksen, että "tällä hetkellä ilmoituksesi ei ole Tori.fi-palvelun sääntöjen mukainen". Ja syy, miksi se ei ollut sääntöjen mukainen oli "Tori.fi:n säännöt kieltävät samoista tuotteista tai palveluista ilmoittamisen useassa eri ilmoituksessa. Vanha ilmoitus tulee poistaa ennen uuden lisäämistä. Voit myös muokata ilmoitustasi uusin tiedoin tai kuvin. Muistathan, että useamman ilmoituksen jättäminen samasta tavarasta ei nopeuta tarkistusta. Käymme läpi kaikki ilmoitukset ja kaksoiskappaleet poistetaan."

Öööö... Heidän mielestään siis kuukauden ikäinen poikue ja neljä kuukautta vanha naaras on sama tuote. Ilmoituksissa oli toki myös eri kuvat ja tekstit. Mutta ilmoittaja ja myytävä laji on sama.

Pistin heille palautetta, että jos laitan myyntiin sinisen miesten ja punaisen naisten polkupyörän, niin saako niistä tehdä erilliset ilmoitukset vai katsotaanko niistäkin, että ne ovat sama tuote, kuten nämä minun kaksi hamsteri-ilmoitustanikin heidän mielestään ovat?

Tämä avautuminen ei nyt varsinaisesti liity blogin aiheeseen, mutta halusinpa nyt avautua jonnekin julkisesti. Olen kuullut eräältä tutulta kasvattajalta myös, että JOSKUS (nimenomaan joskus, ei aina) ilmoituksessa ei saa olla linkkiä esim. kasvattajan kotisivuille, missä on lisäkuvia tai myyntiehdot tai jotain muuta lisätietoa aiheesta, koska se on "klikkausten kalastelua".
Toinen kasvattaja puolestaan kertoi, että hänen ilmoituksensa julkaisu oli evätty, koska ilmoitukseen laitettu kuva oli "liian hyvä", eivät siis ilmeisesti uskoneet kuvaa ilmoittajan ottamaksi. Öm. Niin, laadukkaita kuviahan ei kukaan minkään lajin kasvattaja olekaan koskaan osannut ottaa...

Puhumattakaan siitä, että juuri ne kaikista idiooteimmat yhteydenotot olen saanut juurikin Tori.fi:n kautta. Juuri nämä legendaariset "ostan yhden", "onko vapaana", "mitä maksaa" -viestit, joissa ei kerrota edes kysyjän nimeä saati sitten tervehditä viestin alussa, vaan viestit todellakin ovat näitä kahden sanan viestejä.

Kaikesta saa sen käsityksen, että sekä Tori.fi:n käyttäjäkunta että ylläpitö ovat samalla tasolla älyllisesti. Eikä se taso ole kovin korkealla. En taida olla minäkään, kun jälleen kerran yritin ilmoitusta sinne laittaa, vaikka ei siitä koskaan mitään hyvää olekaan seurannut. Kyllä ne järkevät ostajat tulevat ihan jostain muuta kautta...


1 kommentti:

  1. "Kaikesta saa sen käsityksen, että sekä Tori.fi:n käyttäjäkunta että ylläpitö ovat samalla tasolla älyllisesti. Eikä se taso ole kovin korkealla."
    Amen.

    VastaaPoista