tiistai 15. syyskuuta 2015

G-poikue

Campbellien G-poikueen ensiesittäytyminen blogin puolella.
Ja joo, siellä on pari hassunhauskaa valkonauhaista täplikästä, mutta älä turhaan ilmoita, että voisit ottaa ne, niin on tehnyt jo muutama muukin... ;) Kyselyitä nimenomaan näistä kahdesta on siis tullut jo paljon. Suurin osa lemmikkikoteihin. Ja kun ilmoittaa, että sinisiä argenteja ja argenteja olisi vielä vapaana ja aiemmin luovutuksessakin, niin enää ei yhtään kiinnostakaan.

Jotenkin aina jaksaa kyllä itseä huvittaa ja hiukan ärsyttääkin, kun tulee sähköpostiin ilmoituksia täysin tuntemattomilta ihmisiltä erityisen harvinaisen värisistä tai muuten hienoista poikasista (ja tietysti "vain" lemmikiksi) tylysti tyylillä "varaan poikasen X". No, et taida varata. Se kun ei ole varattavissa... En nyt puhu nimenomaan näistä vaan kaikista muistakin mitä tässä on vuosien aikana ollut (ja niitä on ollut paljon!). Kyllä sitä itse kasvattajana odottaisi hiukan (voiko sanoa) kohteliaampaa käytöstä kyselijöiltä. Voisi vaikka tiedustella, että olisiko kyseinen poikanen vielä ylipäätään vapaana tai jotain tämänsuuntaista, eikä vain ilmoitusluontoisesti täräyttää "minä varaan sen". Öm. Ei käy. Ja näitä tulee muuten yllättävän paljon... Jopa sellaisilta tahoilta, joiden luulisi ymmärtävän pelin hengen. Ei tule esim. mieleen, että kasvattaja itse aikoisi pitää sen hienoimman poikasen...? No, peruslemmikinkyselijät tätä tuskin ajattelevat, moni kun ei tunnu ajattelevan lainkaan, että kasvattaja itse lainkaan pitäisi mitään itsellään, vaan tekee poikaisia tietenkin vain ja ainoastaan myydäkseen niitä ja "asiakas" on aina oikeassa, silloinkin kun haluaa lemmikiksi olohuoneen nurkkaan sen poikueen lupaavimman poikasen...

Ja ylipäätään tuntuu, että muuten ei oltaisi oltu hankkimassa sitä eläintä, mutta kun nähtiin kuva kivän värisestä yksilöstä, niin nyt se on pakko saada heti.

Nyt viime aikoina on kovasti himoittu esimerkiksi noita Wasabin laikukkaita poikasia, joita en ole missään ilmoitellut vapaiksi sen jälkeen kun värit ja poikasten määrä selvisivät, ainoastaan pari kertaa laittanut uusia kuvia esille. Ennakkoon kyllä mainostin, kun ei ollut tiedossa vielä, että niitä onkin vain neljä, sen totutun yli kymmenen poikasen sijaan... Kuitenkin moni on tiennyt mitä värejä on syntynyt, kun on osannut viestissään määritellä minkä poikasen on varannut näin ilmoitusluontoisesti. Ihan kaikki hamsterit eivät siis ole kaupan ja "vapaata riistaa", joista kuvia esim. tuonne Facebookkiin tai tänne blogiin lataan. Tottakai pitää olla otettu, että ihmiset näitä minun päivityksiä seuraavat ilmeisesti noinkin tarkasti, että ovat niinkin hyvin selvillä mitä meillä täällä kotona on kasvamassa vaikka en niitä tarkoituksellisesti erikseen myynti-ilmoituksiin listaisikaan.

Ja paljon on näitä, jotka eivät vastaa enää mitään sen jälkeen, kun heille kohteliaasti ilmoittaa, että kyseinen poikanen ei ikävä kyllä ole (ollutkaan missään vaiheessa) vapaana, mutta nämä vielä sen sijaan olisivat.

No jopas meni yölliseksi vuodattamiseksi tämäkin. Täytynee itsekin lukea aamulla, että mitä tuli sepustettua...


5 kommenttia:

 1. Ja edelleen näin aamulla seison sanojeni takana, jotka viime yönä väsyneenä, silmät ristissä tuli naputeltua suoraaan tajunnanvirrasta tänne.

  Sen lisäisin vielä, että olen kyllä erittäin tyytyväinen kun ihmiset poikasia kyselevät ja niiltä minulta haluavat, mutta joskus oikeasti kyllä voisi kiinnittää enemmän huomiota siihen, että miten ilmaisee asiat. Kun ei tässä mitään asiakaspalvelijoita olla, jokainen kasvattaja tekee tätä ihan harrastuksekseen, ei työkseen.

  VastaaPoista
 2. Aamen! Tuo pätee monella tapaa kaikenlaisessa muussakin asiakaspalvelutyössä.. Puhumattakaan juuri eläinten myymisestä. Argh. :D

  VastaaPoista
 3. Mä oon alkanut suhtautumaan kaikkiin kyselijöihin sillä varauksella ettei niistä sen yhden viestin jälkeen kuulu enää mitään. :D Vastaan kerran takaisin ja sitten unohdan ne. Typerimpiin viesteihin tai tunnettujen hupivarailijoiden viesteihin en vastaa ollenkaan. On se mukavaa kun ostajatkin voi valita :D

  VastaaPoista
 4. Ai niin! Tiedätkö mikä on myös ärsyttävää? Se että halutaan näyttelytasoinen eläin lemmikkikotiin tai sitten kasvatukseen ilman että on aikomustakaan näyttelyttää. Varsinkin kilpparit, ei sillä hienolla kuviolla mitään tee kasvatuksessa kun se periytyy niin randomisti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nimenomaan. Pitää saada se poikueen nätein poikanen möllöttelemään sinne olohuoneen nurkkaan. Tai sitten se, jolla on harvinaisin väri/kuvio.

   Jollekin tutulle näyttelyharrastajalle tai kasvattajalle näitä onkin ihan eri myydä kuin sellaiselle henkilölle, josta et ole koskaan aiemmin kuullut sanaakaan etkä tule jälkikäteenkään kuulemaan....

   Poista