maanantai 26. toukokuuta 2014

I'm so confused...

Pakko nyt päästä "ääneen sanomaan" tästä jonnekin, joten kirjoitanpa siis blogiin... Saa ottaa kantaa kommentein tai olla ottamatta ja tai pitää minua tyhmänä kakkapäänä, sekin käy mainiosti. ;)

Olen aina ihmetellyt, kuinka ihmisillä on niin paljon valio-hamstereita, aina joku hehkuttaa uusia valioita ja kotisivuilla tms. luetellaan montako valiokasvattia on kasvattanut jne.

Sitten kun asiaa tutkii tarkemmin niin huomaa, että jaahas, vai niin... Taas kerran puhutaan valiolemmikeistä, ei niistä oikeista valioista (imo). :P

En vaan vieläkään ymmärrä, että miksi on olemassa muotovalio ja valiolemmikki ja molemmista käytetään samaa lempinimeä, valio. Mistä silloin tietää, koska puhutaan niistä oikeista valioista (uml) vai lemmikkihamsuista?

Meillä Marsuyhdistyksessä on ne perinteiset ulkomuotoluokan muotovaliot eli valiot ja lemmikkipuolella eliitti-petit, eli ne parhaista parhaat lemmikkimarsut, jotka ovat lemmikkiluokasta tienanneet itselleen ne kolme eliitti-korttia ja valmistuneet sen jälkeen eliitti-petiksi. Ero on selvä. On valiot ja eliitti-petit.

Hamsteripuolella sen sijaan on vain valioita ja valioita. En ymmärrä, en käsitä. Niin sekavaa.

Ja ei, en sinänsä väheksy lemmikkiluokkia, tottakai hamsterin lemmikkimäisyys on tärkeä asia, mutta valio on valio. Muotovalio. Se on ihan eri asia kuin hyvä lemmikkihamsteri, joka saa olla ihan susiruma, kunhan on kiltti ja kiva käsitellä.

Jep, jep. Tajunnan virtaa ja silleen.

2 kommenttia:

 1. Hahaha, enpä ole törmännyt vastaavaan mutta olisipa hauskaa nähdä myös noita (lemmikki)VALIOITA :D

  Olen kyllä samaa mieltä, pitäisi korostaa mikä valio on kyseessä eikä yrittää hämätä sillä että olisi muotovalio, vaikka todellisuudessa hamsu olisi lemmikkivalio. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä niitä silloin tällöin näkee. Ja aivan, tosinaa, lemmikkivalio, ei valiolemmikki, josta olen näköjään koko ajan kirjoittanut. :D

   Poista