torstai 1. elokuuta 2013

Mitä tänään syötäisiin?

Tuli sekoiteltua tänään noin 140kg erilaisia rehuja ja muita ruoka-aineita eläimille. Hamstereiden sekoituksesta tuli tällaista;Sisältönä mm. Racing Perfect Mix, Racing Cool Mix, Budgies Prestige -undulaatinruoka, Prestige Parrot -papukaijanruoka, kaura, Jahti&Vahti kana-riisi -koirannappula. Maapähkinöitä ainakin vielä tarkoitus lisäillä sekaan.


5 kommenttia:

 1. Mitkä makrot tuli seokselle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No enpä laskenut. Väitän silti, että tuo on parempaa kuin yksikään kaupan väripommiseos, ennen kuin sanot mitään siitä, että typerää tehdä omia seoksia laskematta arvoja.

   Poista
  2. Ja ennen kuin ylläoleva käsitetään väärin, niin arvostan suuresti tietämystäsi hamstereiden ruokinnasta ja olen lukenutkin artikkeleitasi. Minusta itsestäni ei vain ole ihan vimpan päälle hifistelyyn. ;)

   Poista
  3. Ihan rauhassa vaan, kyllähän tuo seos näyttää hyvältä päällepäin, voittaa E-aine cocktailit mennen tullen. :) Itse en vaan uskaltaisi tehdä seoksia laskematta niiden makroravinnepitoisuuksia kun hamstereilla kuitenkin on ne ravitsemukselliset tarpeet niiden osalta, mutta tiedän ainakin yhden henkilön joka syöttää hamstereilleen vastaavanlaista seosta menestyksekkäästi tietämättä seoksensa makroja. Jos vähääkään kiinnostaa tietää ne oman seoksen makrot nii toivottavasti tästä on apua http://blog.lavendershamstery.net/2011/07/oma-siemenseos.html?showComment=1311101606348#c5090125818231793872

   Poista
  4. Juu, ei ole herne nenässä tai mitään, vaikka ensimmäinen viesti ehkä siltä vaikuttaakin. Toisella yritinkin sitä vähän pehmentää. ;)

   Mielenkiinnolla olen lukenut näitä ruokintajuttujasi ja tuo kaavakin on periaatteessa tuttu, mutta tosiaan kun sekoittaa noin 140kg ruokia kerralla (ei toki kaikkia hamsuille :D), niin siinä ei paljon kiinnosta enää alkaa punnitsemaan kaikkea erikseen ja laskemaan vimpan päälle, itselleni riittää, kun tiedän noiden sotkettavien rehujen ym. arvot. Se kuitenkin antaa vähän suuntaan lopullisen seoksenkin arvoista. :)

   Ja sitten kuitenkin kun tämän lisäksi syövät ties mitä tuoreruokia, niin sieltähän sitten saavat vielä lisäksi näitä ravintoaineita, joten en koe niin tärkeäksi tietää kuivaruuan tarkkoja arvoja. :)

   Poista