maanantai 26. tammikuuta 2015

Punasilmäisyydestä

Olen aikaisemmin kirjoittanut myös postauksen "onko samppanjalla punaiset silmät?".

Itsehän rrrrrrrrakastan kaikkia punasilmäisiä värejä, sekä syrkeissä että marsuissa. Syrkeissä suosikkivärejäni ovat mm. samppanja (tottakai), hunaja, cinnamon ja myös kyyhkynharmaa. (Sekä tietysti suklaa, joka tosin ei ole punasilmäinen.)

Harmittaa, kun moni lemmikkihamsterin kyselijä perääntyy siinä vaiheessa, kun tajuaa, että nämähän ovat punasilmäisiä kun saavat kuvia esim. kolmeviikkoisista poikasista! Niin, ne ovat punasilmäisiä nyt, kun ovat kolmeviikkoisia. :D Todella moni ps-muunnos on jo luovutusiässä tummasilmäinen saati sitten vielä vähän vanhempana. Marsujen punaiset silmät sen sijaan ovatkin oikeasti punaiset, tai suorastaan pinkit. Ovathan p.e. white ja p.e. golden nimenomana pink eyed white ja pink eyed golden. Samoin kuin himalayat, lilacit, saffronit, lemonit ja monet muut ihanat värit. Mutta se marsuista...

Huvittavinta oli kyllä silti se, että joskus aikoinaan minulta varattiin kasvatukseen cinnamon poikanen. Meni pari viikkoa, niin ostaja perui varauksen, koska poikanen olikin punasilmäinen, oli sen kuvista tajunnut. :D Ei tainnut olla ihan tuo genetiikka hallussa tai edes nämä perusvärit ja kasvatukseen kuitenkin poikasta hankkimassa... Oi voi.

Todella usein saan myös poikaskyselyitä, joissa sanotaan, että kaikki värit käy, mutta ei saa olla punasilmäinen. Hmph. Voi ihmiset rakkaat, kun te ette nyt tiedä mistä puhutte...

Tässä teille niitä HIRMUISIA PUNASILMÄISIÄ HAMSTEREITA:

pk kyyhkynharmaa kk naaras Aamunkoitto

lk kyyhkynharmaa kk naaras Wannabe Alohomora

pk samppanja uros Wannabe Cinnamonkey

pk samppanja uros Wannabe Cinnamonkey

pk samppanja uros Wannabe Cinnamonkey

lk ps seepianharmaa kk naaras Ovela Omenavaras

^ Tosiaan tuon kyseisen värin nimessä vielä erikseen mainitaan se PUNASILMÄISYYS. Ps seepianharmaa eli punasilmäinen seepianharmaa.


lk kyyhkynharmaa kk Wannabe Alohomora

pk samppanja uros Wannabe Cinnamonkey

KOLMEN VIIKON IKÄINEN samppanja-hunaja uros


lk samppanja naaras Mirage

KUUSIVIIKKOISET lk cinnamon naaraat

lk cinnamon uros (ei kai? :D) Roudan Atlas

lk kyyhkynharmaa naaras Yökyöpelin Usvatalvikki

lk kyyhkynharmaa Yökyöpelin Usvatalvikki


Eikös vaan olekin todella punaisia silmiä näillä punasilmäisillä värimuunnoksilla?

Taannoin eräs tuttavani hankki minulta hamsterin ja tarjolla oli silloin joko mustia tai kyyhkynharmaita. "Joo, ei me kyllä sellaista kyyhkynharmaata oteta, kun sillä on PUNAISET silmät." Sitten he kävivät hakemassa sen oman mustan poikasensa ja ihastelivat viereisessä häkissä ollutta aikuista kyyhkisurosta. "Mikä toi on? Tosi ihana! Me otetaan seuraavaksi tollainen!" No se on juuri sellainen kaamea punasilmäinen kyyhkynharmaa mikä teille ei kelvannut...

Eikä muuten ole tuo mainittu esimerkki ainoa tapaus laatuaan. Onpahan joku joskus ilmottanut käyneensä ostamassa eläinkaupasta "tällaisen cinnamonin, kun tällä ei ole punaisia silmiä". Niinpä niin... Se samppanja minulta ei käynyt, kun sillä on punaiset silmät, mutta se cinnamon eläinkaupasta kävi, koska se oli jonkin verran yli luovutusikäinen eivätkä silmät ENÄÄ olleet punaiset.

Joo, nyt meni vähän kuppi nurin, myönnetään. Tosin tämäkin teksti on ollut luonnoksena jo jonkin aikaa, mutta nyt tuli sopiva väli julkaista, kun näistä kahdesta uudesta poikueesta niitä kyselyitä on alkanut taas tulla ja nimen omaan tällä "ei saa olla punasilmäinen" -vaatimuksella, molempien poikueiden emot kun ovat kyyhkiksiä... (Itsehän nimenomaan kovasti toivon, että myös poikueiden isä Gogo kantaisi punasilmäisyyttä, että niitä ps-penskoja tulisi. ;) )


(edit. 13:46 Lisäyksenä vielä loppuun, että sanomattakin selvää, että selvitän tietenkin aina kysyjille tämän silmien tummumisasian, mutta siltikään se punasilmäinen ei monellekaan kelpaa.)


2 kommenttia:

 1. Suomalainen, ruotsalainen ja norjalainen kilpaili siitä, kuka uskaltaisi nukkua kummittelevassa majatalossa.

  Ensimmäisenä meni ruotsalainen. Yöllä alkoi kuulua aavemaisia kuiskauksia "punasilmä, punasilmä, punasilmä." Ruotsalainen meni paniikkiin ja karkasi.

  Toisena yönä meni norjalainen ja jälleen kuului kuiskauksia: "punasilmä, punasilmä, punasilmä." Norjalainen pelästyi ja karkasi.

  Kolmantena yönä meni suomalainen. Hetken aikaa punasilmä-kommentteja kuuneltuaan suomalainen ärähti: "nyt turpa kiinni tai kohta sulla on musta silmä."

  VastaaPoista
 2. ahhhh... ihanaa aivovaapata ton lehtiruljanssin jälkeen :DDDD

  VastaaPoista